Mijn werkwijze

Als je overweegt om je aan te melden voor een behandeling, kan je gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Dat doe je door mij te bellen, een mailtje te sturen naar bianca@vrouwnaarmoeder.nl of onderstaand contactformulier in te vullen. Ik doe m'n best om binnen 2 werkdagen te reageren.
We plannen dan een telefonisch gesprek in van zo'n 15 minuten, waarin we kijken of er een klik is en een behandeling bij mij passend lijkt. 
Bel mij voor een kennismakingsgesprek

Verwijzing van de huisarts

Vraag je huisarts een verwijzing naar mijn praktijk; deze heb je nodig wil je de behandeling vergoed krijgen (zie ook praktische informatie). 

Intakegesprek, advies & behandelplan

Het eerste intakegesprek duurt een uur. We nemen hierin de tijd om te bespreken wat er gaande is, wat zijn je klachten en wat wil je aanpakken. 
Meestal kan ik na dit gesprek een beeld geven van hoe de therapie eruit komt te zien. Soms plannen we nog een aanvullend intakegesprek of een diagnostiek sessie in. 
Mocht er na de intake toch blijken dat een behandeling ergens anders beter passend of noodzakelijk is, dan bespreken we dat. 

Samen wordt er een behandelplan opgesteld met behandeldoelen waar jij je op wilt richten. Iedere behandeling wordt individueel vormgegeven. Daarna start de behandeling.

Mocht je in aanmerking willen komen voor vergoede zorg, dan is een verwijsbrief voorafgaand aan de intake nodig én moet er sprake zijn van een DSM-5 classificatie. Als dit niet het geval is, kan je ook bij mij in behandeling, maar gelden andere tarieven. Zie verder bij tarieven en vergoedingen. 

De behandeling

We plannen afspraken in om de behandeling te starten. Bij een relatief kortdurend traject, dan zullen dat er zo'n 3 tot 5 zijn. Bij een wat langerdurend traject maximaal 15-20 sessies. Om de 5 sessies zullen we kort evalueren hoe de behandeling verloopt en of we koers houden of wat moeten bijsturen. 

Bij het afsluiten van de behandeling  zullen we ook evalueren of je je doelen hebt behaald en of je voldoende handvaten hebt om zelf weer door te gaan of dat aanvullende/vervolg hulp nodig is. Ook zal ik je vragen een klanttevredenheidsonderzoek (CQi) in te vullen.

Daarna stuur ik een afsluitende brief naar je huisarts (als je hiervoor toestemming geeft). 
Maak een afspraak

Welke behandeling bied ik niet

Overleg met je huisarts als je hulp zoekt bij onderstaande situaties. Deze klachten vereisen andere/intensievere hulpverlening dan ik kan bieden (exclusiecriteria):
- als er sprake is van een matige tot ernstige post partum / peri partum depressie
- bij suicidaliteit
- bij psychosen
- bij middelenmisbruik/verslavingsproblematiek
- bij persoonlijkheidsstoornis
- complexe PTSS: hierbij wordt bedoeld dat de aard van de klachten complex is (niet de klachten of de persoon zelf). Dit, omdat het eerdere trauma waarschijnlijk plaats vond in een afhankelijkheidsrelatie (zoals door een ouder/verzorger/volwassene) en langer durend was. Met als gevolg dat de klachten verder gaan dan enkelvoudige PTSS-klachten. Mocht je willen overleggen hierover, dan kan dat, eventueel ook in een intake.
Copyright 2024 Van Vrouw naar Moeder -